Met de ventilatoren van Dutch Fans is het mogelijk 30% energie te besparen door warme plafondlucht naar vloer niveau te brengen, ‘déstratificatie’ genaamd.

Ook is het mogelijk om een overheids- (RVO) Energie investeringssubsidie te krijgen van maximaal 45,5%, mits voldaan wordt aan de juiste aanvoer van cijfers, berekening, terugverdientijd etc. Zie omschrijving hieronder.

“In de 310.000 code wordt gevraagd om een energiebesparingsberekening waarin u aantoont dat de terugverdientijd tussen de 5 en 25 jaar is. Dat aantonen kan inderdaad op basis van temperatuurgegevens en een daarop gebaseerde theoretische berekening. De periode dat je moet meten staat niet vast, wel is belangrijk dat deze meetgegevens, maar ook de berekening overtuigend zijn en kloppen. U bent dus helemaal vrij om dit zelf te bepalen. Let wel op: bij de berekening moet je uitgaan van de energieprijzen zoals in de energielijst staan. Uw bedrijf hoeft verder nergens aan te voldoen”

Bij opdracht leveren wij een temperatuurmeter met 5 sensoren die de temperaturen in een ruimte aan het plafond en vloerniveau kan meten, deze kan opslaan en uitprinten als bewijs.
Deze thermometer kan vóór montage 1 dag meten en 1 dag ná in gebruik name van de ventilator.

Zodra de thermometer met sensoren weer op ons kantoor is, worden de temperaturen uitgelezen en afgedrukt samen met het door u opgegeven geschatte gas verbruik over de meetperiode. Wij gaan dan voor en namens u tegen een vergoeding van € 200,– de subsidie aanvraag verzorgen.

 

Chat openen
Hallo
Waar kunnen we je mee helpen?